Over Candy Crush Saga

Candy Crush Saga

Dit spel werd in April 2012 uitgebracht door KING. Het spel kon op dat moment alleen nog gespeeld worden op Facebook, later in November 2012 werd Candy Crush Saga ook speelbaar op smartphones en tablets.

Het doel van dit spel is om zoveel mogelijk levels te behalen. Ieder level heeft daarbij een eigen opdracht. De opdrachten zijn gebasseerd op snoepjes die je moet verwisselen met elkaar om zo drie, vier of vijf op een rij te krijgen. Alle snoepjes hebben een andere vorm en kleur. Je kan diverse lijnen maken, maar ook diverse boosters te maken en te combineren.

Voor dat je een level gaat spelen krijg je de opdrachten te zien die je moet voltooien. Je moet minimaal 1 ster behalen om een leven uit te spelen. Je kan per leven een maximum van 3 sterren behalen.

Je speelt met diverse velden, denk dan aan de volgende velden:

Scoren van punten:

De speler krijgt een bepaald aantal zetten en moet binnen dit aantal een zo hoog mogelijke score proberen te behalen.

Gelatine:

In dit spel krijg je een bepaald aantal zetten en binnen deze zetten moet je alle gelatine zien weg te spelen. Let op deze velden worden uiteraard ook steeds moeilijker.

Ingrediënten naar beneden halen:

In dit spel krijg je uiteraard ook weer een bepaald aantal zetten, en binnen dit aantal moet je alle benodigde ingrediënten naar beneden halen.

Op tijd:

Binnen een vooraf aangegeven tijd moet je een vooraf aangegeven score behalen. Lukt je dit?

Bestellingen:

Door het maken van verschillende combinaties kan je speciale snoepjes maken met deze snoepjes kan je een volgend level behalen.

Let wel je hebt maar een maximum aantal levens, elke 30 minuten krijg je er weer een nieuw leven bij. Je kan via dit spel ook extra levens aan vrienden vragen, maar ook is het mogelijk om levens te kopen. Je maximaal aantal levens is 5.

Blockers:

Des te verder je in dit spel komt, hoe moeilijker dit spel uiteraard word. Er komen speciale blockers in de speelvelden, zoals dropblokken, snoepjes die bedekt worden met gelatine of bijvoorbeeld chocolade. Wanneer je geen match kan maken die aan de chocolade grenzen zal de chocolade zich steeds verder verspreiden.

Ook de candy bom kan het je steeds moeilijker maken, deze bom zal een cijfer laten zien die bij elke zet steeds weer lager word. Als deze tot ontploffen komt dan heb je verloren. Je kan deze bom onschadelijk maken door een match te maken met snoepjes die aan de bom grenzen of door de bom te laten raken door een speciaal snoepje.

Dit kan je dan ook nog eens extra punten opleveren.

Sugar Crush:

Als je een level hebt gehaald voor dat je zetten op zijn begint er automatisch een bonus spel. Dit noemen we ook wel de Sugar Crush. De zetten die je op dit moment nog over hebt worden dan gebruikt om speciale snoepjes op je bord te creëren, met deze speciale snoepjes worden automatisch matches gemaakt waar voor je dan ook weer extra punten zal krijgen.

Zodra al deze snoepjes tot ontploffing zijn gekomen, en er dus geen speciale snoepjes meer zijn op je speelveld worden de overgebleven combinaties nog weg gespeeld. Daarna is je spel afgelopen en kan je door naar het volgende level.

Op dit moment zijn er diverse vervolg spellen van Candy Crush o.a Soda Saga, Jelly Saga en Friends Saga. Deze versies hebben andere type levels en nieuwe boosters.