Speciale snoepjes

Speciale snoepjes

Tijdens een spel kan je meerdere speciale snoepjes creƫren, dit doe je door bijvoorbeeld 4 of 5 dezelfde snoepjes te matchen. Wanneer je 5 dezelfde op een rij hebt krijg je een kleuren bom, wanneer je deze matcht met een snoepje ontploffen alle snoepjes met dezelfde kleur als het snoepje waarmee je gematcht hebt. Ook is het mogelijk dat je 2 of meer speciale snoepjes met elkaar laat matchen.

Welke speciale snoepjes zijn er onder anderen? Denk dan aan bijvoorbeeld:

Gestreept snoepje:

Een gestreept kan horizontale en verticale strepen bevatten. Dit snoepje is in staat om een gehele rij te verwijderen. De rij die verwijderd zal worden is afhankelijk van de horizontale of verticale strepen.

Verpakt snoepje:

Een verpakt snoepje verwijderd de 8 omliggende snoepjes.

Combinaties

Twee gestreepte snoepjes met elkaar combineren:

Zodra je twee gestreepte snoepjes met elkaar combineert, dan zal er een gehele rij snoepjes verticaal en horizontaal verdwijnen.

Twee ingepakte snoepjes met elkaar combineren:

Zodra je twee snoepjes die ingepakt zijn met elkaar combineert, dan zal er 2 keer een ”grote” ontploffing plaats vinden.

Twee kleurenbommen combineren:

Zodra je het voor elkaar krijgt om twee keer een kleuren bom met elkaar te combineren, dan zal je gehele speelveld verdwijnen.

Een gestreept snoepje met een ingepakt snoepje combineren:

Zodra je een gestreept snoepje met een ingepakt snoepje combineert, dan zal je 3 rijen snoepjes horizontaal en verticaal weg spelen.

Een gestreept snoepje met een kleurenbom combineren:

Zodra je bijvoorbeeld een groen gestreept snoepje met een kleuren bom combineert, dan zal je zien dat alle groene snoepjes veranderen in een gestreept snoepje. Deze gestreepte snoepjes zullen ontploffen zoals een normaal gestreept snoepje ontploft.

Een ingepakt snoepje en een kleurenbom combineren:

Zodra je een kleuren bom met bijvoorbeeld een rood ingepakt snoepje combineert dan zal je ale rode snoepjes op het speelveld weg spelen. Hierna ontploft de kleurenbom nog een keer en zal er nog een andere kleur uit het speel veld verdwijnen.

Een gestreept snoepje en een Jelly visje combineren:

Zodra je gestreept snoepje met een Jelly visje combineert, dan zal je drie gestreepte visjes op een willekeurig veld laten landen en elk snoepje omzetten in gestreepte snoepjes.

Een kokoswiel en een gestreept snoepje combineren:

Zodra je een kokoswiel met een gestreept snoepje combineert, dan zullen er maximaal 6 snoepjes veranderen in gestreepte snoepjes.